Buro voor weerbaarheidstrainingen

Volg SlimSterk via Facebook

voor up-to-date nieuws

SlimSterk is aangesloten bij Stichting Kenniskring Weerbaarheid

• zelfvertrouwen

• grenzen aangeven

• emoties herkennen

• lichaamstaal

• stemgebruik

• trots

• pesten

• groepsdruk

• hulp vragen

 

Thema's

Psycho-fysieke weerbaarheidstraining

Zorgen en opkomen voor jezelf, bewust zijn van je eigen kunnen en kracht. Wie ben ik, wat kan ik en hoe ga ik ermee om. Het ontwikkelen van positieve sociale vaardigheden om problemen op te lossen. Op een respectvolle manier opkomen voor zichzelf, waardoor kinderen de juiste balans kunnen vinden tussen passief en agressief gedrag. Dit is wat SlimSterk aanbiedt in de psycho-fysieke weerbaarheidstrainingen.

De trainingen worden op maat gemaakt en afhankelijk van het doel van het kind wordt er

gedurende de weerbaarheidstraining onder andere gewerkt aan de volgende thema’s.

 

Wie niet Sterk is, moet Slim zijn!

Doel & visie van SlimSterk

Het psycho-fysiek werken heeft als doel om via beweging mentale doelen na te streven. Emotionele, sociale en motorische weerbaarheid worden geleerd. Deze drie soorten weerbaarheid werken altijd samen en vormen samen de mentale weerbaarheid. De psycho-fysieke methodiek sluit goed aan bij het kind, kinderen leren namelijk het beste door te doen. De bewegingsactiviteiten in combinatie met reflectie stimuleert het bewustwordingsproces. De bewustwording van het lichaam en emoties stelt het kind in staat tot zelfreflectie en zelfvertrouwen.

 

SlimSterk helpt het kind vaardigheden ontwikkelen

om vol zelfvertrouwen de huidige maatschappij

in te stappen

 

Zorgen en opkomen voor jezelf, met respect voor jezelf en de ander. Bewustzijn van je eigen kunnen en kracht. Wie ben ik, wat kan ik en hoe ga ik ermee om. Het ontwikkelen van vaardigheden om problemen op te lossen. Dat zijn vaardigheden die wij kinderen willen meegeven. Kinderen zijn de toekomst, het is dan ook een fijn gevoel als je de kinderen een basis kunt meegeven waarmee ze vol zelfvertrouwen de huidige maatschappij in kunnen.

 

SlimSterk

 

Leon Lommen is oprichter van SlimSterk en gecertificeerd hbo-trainer Weerbaarheid.

'Mijn kennis op het gebied van weerbaarheid heb ik gedeeltelijk opgedaan vanuit mijn interesse in diverse vechtsporten (pencak silat, kickboksen). Daarnaast heb ik ruim 25 jaar praktijkervaring met sociale weerbaarheid als hoofdconducteur bij Nederlandse Spoorwegen en als  Buitengewoon Opsporings Ambtenaar bij Prorail. In 2009 heb ik de Opleiding Docent Gevaarsbeheersing gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd, anderen weerbaarder te maken in situaties waarin agressie een rol speelt. Ik geef o.a. de training Regeling Toetsing Geweld Beheersing voor Boa’s. Van hieruit heb ik me verder gespecialiseerd met de Post-HBO opleiding als 'Trainer Weerbaarheid'.

Leon Lommen

'Mijn doel is kinderen

bewust te maken van hun

eigen kunnen en kracht.'

Kinderen zitten na de cursus weerbaarheidstraining beter in hun vel, zijn zich bewust van hun eigen kunnen en kracht en zijn zowel fysiek, emotioneel en sociaal weerbaarder.

Preventieve Weerbaarheidsprogramma voor groep 8

leerlingen basisscholen

 

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Kinderen laten de school waar ze zich vertrouwd voelen achter zich om te starten op een nieuwe school. Van de oudste word je weer de jongste op school. Het is fijn als je dan op een goede manier voor jezelf kunt opkomen.

De weerbaarheidstrainingen worden gegeven volgens de psycho-fysieke methode. Dit houdt in dat je door middel van bewegingsvormen mentale doelen bereikt.

 

De trainingen bestaan uit 10 lessen, van 60 minuten per groep met een groepsgrootte van minimaal 8 en maximaal 14 leerlingen per groep. De trainingen worden wekelijks gegeven op school.

 

Psycho-fysieke methode:

d.m.v. bewegings-vormen mentale doelen bereiken

 

 

Met plezier en vertrouwen naar de grote school

Dit is in het kort de opzet van de weerbaarheidstrainingen voor kinderen met ASS. Neem contact op met Leon Lommen voor uitgebreide informatie en antwoorden op eventuele vragen.

Weerbaarheidstraining voor kinderen met ASS

Thema's van trainingen

voor kinderen met ASS

• lichaamshouding

• lichaamstaal en stemgebruik

• trots zijn op jezelf

• gevoelens herkennen & benoemen

• grenzen herkennen & aangeven

• rots & water houding

• omgaan met veranderingen

 

Kinderen met ASS (Autisme Spectrum Syndroom) hebben soms moeite met het herkennen van eigen gevoelens en grenzen en die van de ander. Daarnaast hebben zij moeite met verandering. Kinderen in de groei krijgen te maken met allerlei interne en externe prikkels. Denk hierbij aan hormonale en lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, contact maken met leeftijdsgenoten en de overstap naar het voortgezet onderwijs. Door de verstoorde informatieverwerking in de hersenen zijn deze kinderen snel overprikkeld wat tot frustraties kan leiden, waardoor kinderen zich moeilijk weerbaar kunnen opstellen. Weerbaarheidstraining brengt het kind meer in balans en maak een kind met ASS niet alleen fysiek weerbaarder, maar ook sociaal en emotioneel weerbaarder.

 

Opkomen voor jezelf,

met respect voor jezelf

én voor anderen

 

Geen enkel kind met autisme is hetzelfde. In plaats van een alle thema's te behandelen, richten we ons op enkele belangrijke basisaspecten binnen de trainingen. Focus ligt allereerst op 'je bewust zijn van je eigen lichaam' en 'je bewust zijn van je eigen zelfbeeld'. In een later stadium komt 'het kind in relatie tot anderen' aan bod. Wanneer een kind met ASS zich meer bewust is van zichzelf zal het meer respect hebben voor zichzelf en meer zelfvertrouwen krijgen. Dit leidt tot samen tot meer zelfbeheersing. Volgende thema's

zijn belangrijk gedurende de weerbaarheidstrainingen aan kinderen met ASS.

 

Om het geleerde in de praktijk te vergroten worden de diverse onderdelen regelmatig herhaald, is de training praktijkgericht, zijn er wisselende situaties en betrekken we de ouders bij de trainingen.

werken aan je weerbaarheid én aan je gewicht, conditie

& kracht

Kick-Slim is een complete work-out voor het hele lichaam.

 

Op een leuke en sportieve  manier kickboksen met andere in een vriendelijke en ontspannen sfeer. Door

de soepele  bewegingen en goed uitgevoerde kickboks-technieken, zullen conditie, gewicht, kracht en weerbaarheid vooruit gaan. De training wordt wekelijks gegeven in Venlo in Bewegingscentrum Shambhala.

Stuur een e-mail voor meer informatie naar: info@slimsterk.nl

 

Kick-Slim trainingen voor jong en oud

Het formulier wordt verzonden...

Er is iets misgegaan tijdens het verzenden. Probeer het nog een

keer of stuur een email naar info@slimsterk.nl

Formulier verzonden

Verzend voor meer informatie het  formulier, stuur een email of neem telefonisch contact op met:

 

 

 

 

 

 

Buro voor weerbaarheidtrainingen

 

Leon Lommen

T. 06 2215 88 46

E. info@slimsterk.nl

 

KVK: 51532409

BTW: NL 160681212B01

IBAN: NL INGB0664872743

 

Contact